На вибори рекомендують не брати дітей і користуватися особистою ручкою

14.09.2020 15:34:484 переглядаАвтор: admin

Сьогодні, 14 вересня, Уряд затвердив Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, повідомляють «Олександрійські новини».

Документ, зокрема, передбачає, що буде проводитися опитування про наявність симптомів респіраторних захворювань і температурний скринінг всім особам, які заходять в приміщення для голосування та приміщень виборчих комісій.

У приміщеннях буде нанесена розмітка, яка вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців, на вхід і на вихід, повинні бути розділені. Крім того, рекомендується в приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів..

Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією, повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не допускається.

Члени виборчої комісії повинні дотримуватися фізичної дистанції. Тобто сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.

Протирання дверних ручок, поручнів, сидіння і т.д. дезінфікуючими засобами потрібно проводити не рідше одного разу о 2:00, а вологе прибирання приміщення – не рідше одного разу о 4:00. Обробляти окремі частини виборчих скриньок можна, але потрібно не допустити потрапляння речовини і засобів дезінфекції всередину виборчої урни.

Виборці повинні дотримуватися протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфікуючими засобами перед входом в приміщення, перебувати в респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Рекомендовано не брати дітей на виборчі дільниці. І користуватися особистою ручкою.

Виборці, які знаходяться на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20:00 останньої п’ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медустанови про стан здоров’я (перебування на самоізоляції). В день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, що підтверджує особу та громадянство України. Члени комісії, які забезпечують голосування за місцем перебування повинні бути в масках, рукавичках, захисних щитках. І після кожного відвідування проводити утилізацію засобів захисту.

Слід зазначити, що засоби захисту повинні мати всі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

У разі виявлення COVID-19 у одного з членів виборчої комісії, всі інші члени виборчої комісії можуть продовжувати виконувати свої функції при відсутності симптомів респіраторних захворювань.

При наявності контакту з хворим без застосування засобів індивідуального захисту, такі члени виборчої комісії направляються на самоізоляцію в порядку, встановленому законодавством.

До роботи на спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров’я та установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським рекомендується не пізніше, ніж за 72 години до дня виборів пройти тестування на наявність COVID-19 методом ПЛР.

Після завершення підрахунку голосів, передачі протоколів та бюлетенів для голосування в приміщенні виборчої комісії проводиться заключна дезінфекція.

Нагадаємо, Сергій Кузьменко заявив, що буде балотуватися в мери Олександрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022230 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022260 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022366 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: