Як можна отримати податкову знижку при оплаті навчання?

15.09.2017 00:00:001 переглядАвтор: admin
/qualityoflife/10750-yak-mozhna-otrimati-podatkovu-znizhku-pri-oplati-navchannyai

Як можна отримати податкову знижку при оплаті навчання?

Питання: в 2017 році студент працював і отримував заробітну плату. Чи має право батько або мати студента звернутися до податкової для отримання податкової знижки на навчання, тобто для повернення частки коштів, сплачених за навчання такого студента?

Відповідь: з 2017 року змінилися правила надання податкової знижки при оплаті навчання. Скористатися такими змінами можна буде при поданні декларації про майновий стан і доходи у 2018 році за звітний 2017 рік.

Відтепер до податкової знижки включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Витрати на навчання в іноземних закладах освіти не можуть бути включені до податкової знижки.

У разі, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення, за кого оплачують навчання, отримує заробітну плату, це не буде перешкодою для отримання права на знижку. Такий член сім’ї паралельно з навчанням може працювати, отримуючи зарплату, при цьому його родич, що оплачує навчання, права на знижку не втрачатиме.

Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

Скасовано  вартісне обмеження для суми коштів, сплачених за навчання. До 1 січня 2017 року до податкової знижки за кожен місяць навчання можна було включати лише суму, встановлену за правилами пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Податкового кодексу України, тобто в розмірі, що не перевищувала прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи станом на 1 січня звітного року, помноженого на 1,4 й округленого до найближчих 10 грн. (у 2016 році – 1930 грн., у 2017 році – 2240 грн.). Тепер навіть коли місячна сума платежу за навчання в 2017 році буде перевищувати 2240 грн., вся вона буде врахована при надання податкової знижки.

Крім цього, з 2017 року збільшено до трьох мінімальних заробітних плат суму, яку юридична чи фізична особа може сплатити за навчання іншої фізичної особи в вищих та професійно-технічних вітчизняних закладах навчання без оподаткування такої суми податком на доходи фізичних осіб, а також скасовано необхідність особі, що навчається, відпрацювати 3 роки у особи, яка заплатила за таке навчання.

Консультації з питань податкової знижки можна отримати в Центрі обслуговування платників Олександрійської ОДПІ (кімната 2) або за телефоном 7-34-28.

Олександрійська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Кіpовогpадській області

Фото – dobrenok.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: