На Кіровоградщині і в Олександрії на спалювання листя можна поскаржитись он-лайн

26.10.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/22145-na-kirovogradshhini-i-v-oleksandriyi-na-spalyuvannya-listya-mozhna-poskarzhitis-on-lajjn

На Кіровоградщині і в Олександрії на спалювання листя можна поскаржитись он-лайн

Місто Кропивницький, Кіровоградський, Гайворонський і Бобринецький райони області потерпають від спалювання сухого листя, трави і сміття. З Олександрії та Олександрійського району скарг від громадян з цього питання не надходило. Проте не виключено, що люди просто не знають, що серед повноважень Держпродспоживслужби є і право реагувати на такі звернення людей. Про це повідомили «Олександрійським новинам» в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

«Дійсно надходять скарги від мешканців області із згаданих населених пунктів щодо погіршення самопочуття у зв’язку з тим, що їхні сусіди, односельці, інші жителі населених пунктів спалюють сухе листя, траву та сміття», – уточнили в управлінні.

За інформацією спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, під час горіння сухої трави, листя виділяється безліч шкідливих речовин, від яких потерпають всі, хто змушений вдихати ці речовини. Це також завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу.

Спалювання листя, рослинності, сухостою тощо заборонені законодавством України та передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність з накладанням штрафів.

«Згідно з чинним законодавством за такий вид правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: для громадян – від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн); для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн)», – уточнили фахівці служби.

Залишити повідомлення про правопорушення можна на поштову адресу: вул. Тараса Карпи, 84, м. Кропивницький, 25006, на електронну адресу: [email protected] та телефоном – (0522) 24-63-36; (0522) 32-26-38

Повідомити про порушення законодавства щодо спалювання листя та інформувати службу про інші порушення законодавства що відносяться до компетенції Держпродспоживслужби в Кіровоградській області можна он-лайн на сайті за посиланням.

Також фахівці надали рекомендації як уникнути негативних наслідків під частого, як виникає сильне задимлення: «У разі виникнення задимленості рекомендуємо:

– обмежити перебування на відкритому просторі, тримати зачиненими вікна, дверні та віконні отвори завішувати вологою тканиною;

– частіше проводити вологе прибирання в приміщеннях та використовувати ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;

– промивати ніс і горло;

– у разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (утруднене дихання, задишка, кашель, безсоння) необхідно звернутися до лікаря;

– не забудьте потурбуватися і про своїх улюбленців: якщо у вас є собака чи кішка, тримайте їх у закритому від диму приміщенні.

Пам’ятайте, спалюючи листя, ви шкодите довкіллю, людям та порушуєте закон!», – повідомляють у  прес-релізі фахівці служби.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що біля олександрійської лікарні працює «альтернативна» котельня, робота якої виглядає як смерч чи вибух бомби.

Після публікації фото і відео щодо задимлення міста котельнями на твердому паливі, що збудовані в різних об’єктах соціальної сфери Олександрії, задимлення припинилося.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022231 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022260 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022366 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: