Олександрійці зможуть їсти більш якісний шоколад: з 1 січня почали діяти європейські стандарти
З 1 січня 2018 року в Україні почали діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. Відтепер шоколадом можна називати далеко не будь-який продукт, отриманий із какао-продуктів.
Про це повідомляють “Олександрійські новини” із посиланням на інформацію прес-служби Представництва ЄС в Україні.
“З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду. На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання”, – інформує Представництво ЄС.
Відповідно до нових стандартів, шоколад – це харчовий продукт, отриманий із какао-продуктів і цукру, який містить не менше ніж 35% загальної кількості какао-продуктів.
Молочний шоколад має містити не менше 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад – не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. Крім того, забороняється додавати ароматизатори, що імітують аромат шоколаду чи молочних продуктів. У шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду.
Інфографіка: European Union in Ukraine
Передбачається, що нові стандарти мають призвести до підвищення якості продуктів та спрощення експорту українських солодощів до ЄС.
Фото: Рixabay

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]
Залишити коментар