Водогін, нова амбулаторія та плани на майбутнє. Головні проекти Приютівської об’єднаної громади

07.09.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/articles/10801-vodogin-nova-ambulatoriya-ta-plani-na-majjbutne-golovni-proekti-priyutivskoyi-obednanoyi-gromadi

Водогін, нова амбулаторія та плани на майбутнє. Головні проекти Приютівської об’єднаної громади

У Приютівській об’єднаній територіальній громаді тривають два масштабні проекти: прокладання водопровідної мережі, яка забезпечить місцевих жителів водою в їхніх будинках, та будівництво нової сучасної амбулаторії з житлом для лікаря. На якому етапі знаходяться ці будівництва та які ще проекти планується втілити в життя в цьому та в наступному році, розповів голова Приютівської об’єднаної громади Андрій Коломійцев.

– На сьогоднішній день у Приютівці проводиться багато робіт, пов’язаних з комунальним господарством, зокрема – прокладання водопровідної мережі. Наскільки це масштабний проект і якими будуть його обсяги?

– Прокладання водогонів це завжди важливо. Вода – це життя, тому для Приютівки одне із стратегічних завдань –забезпечення жителів населеного пункту якісною питною водою. Можна сказати про те, що історія водогону Приютівки розпочалася ще в 2006 році, коли громада прийняла рішення про будівництво нової свердловини і водонапірної башти. Український фонд соціальних інвестицій це профінансував, і в селищі з’явилася вода. Спочатку споживачів було не дуже багато, бо вода мала великий вміст заліза. У 2016 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку змонтували систему водоочистки. За результатами досліджень, які останній раз проводилися в серпні цього року, вода доволі якісна і відповідає усім необхідним стандартам. Завдяки тому, що вода наша, місцева, ми маємо нормальну вартість. Вона нижча, ніж пропонує комунальне підприємство «Дніпро-Кіровоград», тому жителі охоче підключаються до водопостачання.

Селищна рада безпосередньо будує магістральні водогони, а жителі вже за бажанням підключаються до них. Протягом 2018 року ми побудували 1,5 км водогону, і останні 500 метрів почали прокладати на початку серпня. Уже маємо 40 заявок на підключення до цього магістрального трубопроводу. Ні для кого не секрет, що питна вода це дуже важливо, а якісна вода –удвічі важливіше. Тож, зрозуміло, що кількість абонентів весь час зростає і для нас забезпечення якісною питною водою це стратегічне питання.

– Це будуть якісь кооперативи, чи людина може просто прийти, написати заяву і підключитися?Чи потрібно платити за підключення?

– Людина просто може звернутися до комунального підприємства «Водолій», яке займається обслуговуванням водогону, написати заяву і безпосередньо підключитися до мережі водозабезпечення.

Підключення до водогону коштує близько 700 грн. Крім того, доведеться придбати необхідні для цього матеріали. Ми забезпечуємо будівництво і гарантуємо можливість підключення саме до магістрального водогону. Магістральний водогін будується, звичайно, за кошти селищної ради.

– Давайте згадаємо ще про одну новобудову, яка незабаром з’явиться у Протопопівці, що входить до вашої громади. Це амбулаторія. Коли завершиться будівництво і чи готові самі лікарі Приютівської громади до того, щоб отримати цей подарунок?

– Ми ставимо собі такі амбіційні цілі, щоб це була перша сучасна амбулаторія, яка побудувалася за програмою президента України з будівництва нових амбулаторій. Маємо надію, що побачимо результат нашої діяльності і результат будівельників вже в жовтні цього року. Звичайно, це буде нова сучасна амбулаторія за всіма необхідними стандартами. Ми розраховуємо на те, що до амбулаторії ми отримаємо новий санітарний автомобіль та можливість для проживання лікаря в цій амбулаторії. Я впевнений, що це додасть лікарям, які сьогодні працюють у пристосованому приміщенні, яке не можна назвати нормальною амбулаторією, більше впевненості, бажання і мотивації працювати у новій амбулаторії.

– Чи є вже людина, яка згодна, або думає про те, щоб там працювати?

– Насправді, сьогодні в амбулаторії у Протопопівці працює лікар, але на півставки. Зараз пропонуємо йому працювати на постійній основі, враховуючи те, що ми готові забезпечити фахівця житлом у цій же амбулаторії.

– До кінця року, я так розумію, фактично все, що можна було зробити, вже зроблено. Які плани на наступний рік, коли буде інший бюджет по селищній раді об’єднаної громади?

– Я б не сказав, що ми все зробили. Тобто ви бачите всі результати, які планувалися на цей рік. Ми все-таки плануємо в 2018 році ще розпочати будівництво нового центру надання адміністративних послуг у Войнівці, на що передбачені кошти з державного бюджету і зараз розробляється безпосередньо проект. Сподіваємось, що десь у жовтні поточного року розпочнемо будівництво.

Ще не завершили будівництво всіх доріг, які запланували побудувати в цьому році. Ми розраховуємо, що держава ще додасть нам грошей, враховуючи те, що Кіровоградська область і об’єднана Приютівська громада йдуть з випередженням використання коштів державного і обласного бюджетів. Розраховуємо на те, що це нам дасть змогу отримати ще додаткові фінансові ресурси.

Також ми плануємо глобальне придбання протягом цього року – машину швидкої допомоги для Головківської амбулаторії.

Важлива річ для Приютівської об’єднаної територіальної громади – будівництво мосту між Приютівкою і Войнівкою, завершення будівництва Центру надання адміністративних послуг у 2019 році, і безліч невеличких проектів, які значно покращать умови перебування в наших амбулаторіях, школах і дитячих садочках.

Віктор Голобородько,

Юлія Пастух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022359 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: