Нова об’єднана громада Олександрійщини матиме привабливу економічну модель

31.05.2017 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/news/18179-nova-obednana-gromada-oleksandrijjshhini-matime-privablivu-ekonomichnu-model

За попередніми розрахунками, в селах Головківка, Приютівка, Косівка нинішнього Олександрійського району доходи громад зростуть за рахунок більшого відсотку відрахувань податків. Однак не всі населені пункти будуть фінансово спроможними і нова громада за рахунок своїх ресурсів буде допомагати цим селам, вважає Приютівська селищна голова Вікторія Лисенко, яка надала журналістам «Олександрійських новин» коментар щодо створення нової громади.

«Ми нещодавно спілкувались з сусідніми об’єднаними громадами, зустрічались, досліджували як працюють ці громади і бачимо економічну ефективність такого об’єднання. Треба сказати, що наші попередні розрахунки показують, що не всі населені пункти нової громади матимуть достатні доходи, але, наприклад, в Головківці, Приютівці, Косівці доходи зростуть за рахунок більшого відсотку відрахувань податків після створення ОТГ. За рахунок спільного бюджету ми зможемо вирівняти ті бюджетні прогалини, де коштів не вистачає», – зазначає В.Лисенко.

Єдиним суттєвим стимулом, який допоможе об’єднатися громаді району є економічний розрахунок та успішність такої громади, вважає заступник голови Кіровоградської обласної держадміністрації Андрій Коломійцев.

«Яким може бути стимул для тих, хто сьогодні має сумніви: об’єднуватись чи ні? Відповідь, на мою думку, тільки одна: об’єднання відбудеться тоді, коли люди зрозуміють, яку користь всі отримають від цього об’єднання. Що будуть кращими дороги, кращими послуги у медицині, освіті, культурі, коли запрацює економіка, з’являться додаткові робочі місця, збільшаться доходи людей, будуть нові можливості для інвестицій і розвитку. Якщо такі нові горизонти, такі можливості з’являться у людей, що житимуть у об’єднаній громаді, то вона буде привабливим прикладом для інших. Всі будуть намагатись самі долучитись до неї, стати жителем такої успішної громади», – прокоментував А.Коломійцев.

Нагадаємо, 18 травня Приютівська селищна рада ухвалила рішення про ініціювання створення добровільного об’єднання 22 сільських громад району та 1 селищної у Приютівську селищну об’єднану громаду. Центром нової громади пропонують обрати Приютівку.

Фото – wikimedia.org

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: