Олександрійський мер подав до суду на журналістів, що розповіли про його позашляховик

17.12.2015 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/14163-oleksandrijjskijj-mer-podav-do-sudu-na-zhurnalistiv-shho-rozpovili-pro-jjogo-pozashlyakhovik

Судовий позов щодо оприлюднення інформації про відкриття кримінального провадження, де фігурує дорогий джип Олександрійського міського голови, буде розглядатись Олександрійським міськрайонним судом.

Суть позову полягає у тому, що мер вважає недостовірною інформацію про те, що він у 2010 році без розмитнення ввіз з-за кордону дороговартісний позашляховик “Range rover”. У судовому позові цитується уривок зі статті, опублікованої у газеті «Городской курьер». В цій замітці говориться про судову ухвалу, якою Ленінський районний суд м. Кіровограда зобов’язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого вчинення Олександрійським міським головою Степаном Цапюком кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України “Ухилення від сплати податків, зборів в особливо великих розмірах”.

Найцікавіше у нинішньому позові те, що міський голова намагатиметься рішенням суду спростувати інформацію, зазначену у судовому рішенні іншого суду, а саме ухвалі Ленінського районного суду м. Кіровограда від 13 листопада 2015 року.

Процитуємо витяг з неї: «Відповідно до положень КПК України, 13.10.2015 року відомості про вказане кримінальне правопорушення, внесені до ЄРДР за № 32015120010000092, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, фабула справи: «Ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда Кореняка В.К. від 02.10.2015 року слідче управління ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області зобов’язано внести відомості до ЄРДР на підставі звернення ОСОБА_1, мешкає АДРЕСА_1, з якого вбачається, що мер м. Олександрія Кіровоградської області ОСОБА_4 в 2010 році під час ввезення на територію України та реєстрації автомобіля «RANGE ROVER», д.н.з. НОМЕР_1, не сплатив митних зборів та платежів, чим умисно ухилився від сплати податків та зборів, що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових коштів у великих розмірах на загальну суму 51 000 грн.».

«Таким чином журналісти газети просто проінформували про сам факт внесення відомостей у ЄРДР», – прокоментував ситуацію «Олександрійським новинам» редактор видання В. Голобородько.

«Проте навіть це, як бачимо, викликало бурхливу реакцію мера, який не гребує подавати позови до суду на журналістів різних видань, чим змушує їх постійно відвідувати судові засідання, в яких з’ясовується просто безпідставність його звинувачень. Ці позови змушують витрачати чимало часу та інших ресурсів журналістських колективів на участь у беззмістовних судових процесах, які можна вважати ще однією формою тиску на свободу слова в Олександрії, що не припиняється з 2010 року, коли мер розпочав відкрите протистояння з журналістами», – зазначив В. Голобородько.

Нагадаємо, Олександрійський міський голова Степан Цапюк пообіцяв “розібратися” з суддями та засобами масової інформації, які повідомляли про відкриття кримінального провадження через можливе ухилення від сплати зборів під час розмитнення дороговартісного позашляховика “Range rover”.

Олександрійський міський голова потрапив до списку «ворогів преси» всеукраїнського рівня, оприлюдненого Національною спілкою журналістів України, разом із нинішніми втікачами – Віталієм Захарченком і Миколою Азаровим та іншими одіозними діячами часів правління Януковича.

Він та його підлеглі систематично перешкоджають роботі журналістів та намагаються їх переслідувати за критичні публікації про сумнівні дії як мера, так і його найближчого оточення, в тому числі про сімейний бізнес та зв’язки очільника Олександрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: